Fırında kaşarlı karnabahar

            Fırında kaşarlı karnabahar

  • Kolay yemek tarifleri arasında en lezzetlisi! 1 adet karnabaharı çiçeklerine ayırıp güzelce yıkayın. Ardından içi su dolu bir tencereye alın ve hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika haşlayın. Hafifçe yumuşayan karnabaharları tencereden alıp süzgeçten geçirin. Ardından bir köşede soğumaya bırakın. 1.5 su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, 1/2 çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi ve 4 yemek kaşığı unu geniş bir kasenin içerisinde karıştırın. Karnabaharları bir borcamın içerisine yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Ardından güzelce karıştırın. 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce karnabaharların üzerine 1 su bardağı kaşar peynirini serpiştirin. 2-3 dakika daha fırınlayın, kaşarlar eridiğinde fırından çıkarın. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

1 yorum: